Autószervíz

Motor szervíz, Futómű javítás, kipufogórendszer, klíma, fékrendszer javítás, hajtáslánc, autóvillamosság…

8 üzemanyag takarékossági tipp

Amik segítségével pénzt takaríthat meg. Több nézőpont figyelembe vételével.

Tervezd meg előre az utazásodat.

Navigációs rendszer használatával tervezd meg az utadat, kerüld a dugókat és útépítéseket. Elemezd ki az útvonalakat és nézz utána létezik-e kevésbé forgalmas út. Előfordulhat, hogy az utazásod több időbe fog telni, de ha nem kell folyton megállnod, üzemanyagot és pénzt spórolhatsz.

Készüljön előre az útviszonyokra

Vezess lágyan, engedd el az intenzív sportos gyorsításokat és fékezéseket. Ezzel csökkentheted a fogyasztást, és baleseteket előzhetsz meg. Állítsd le a motor, ha jelentősebb ideig készülsz egy helyben várakozni, például nagy forgalmi dugó esetén.

Ügyeljen autója jó műszaki állapotára

Járművedet rendszeresen szervizeltesd a megfelelő műszaki állapot érdekében. Egy jól karbantartott gépkocsi jóval kevesebb üzemanyagot fogyaszt. Kérd ki szakember véleményét, hogy melyik üzemanyagot illetve kenőanyagot ajánlja.

Használja ésszel a tartozékokat

A tetőcsomagtartó, a kerékpártartó, a tetőbox és a hasonló tartozékok alapvetően befolyásolják a jármű aerodinamikáját és növelik az üzemanyag-fogyasztást, így használaton kívül szerelje le azokat. Minél könnyebb az autó, annál kevesebb energia szükséges a felgyorsításához. Autópályán tartsa csukva az ablakokat és a tetőablakot, ne szállítson felesleges tárgyakat az autóban.

Ne forgassa túl a motort

Növeld a sebességedet érzéssel, ne pörgesd halálra az autód. Amikor erőteljesen ráfekszünk a gázpedálra, több üzemanyag fogy, ám ugyanazt a sebességet jóval kevesebb energia használatával is elérhetjük. Benzinmotoroknál lehetőség szerint 2500/perc, dízeleknél általában 2000/perc fordulatszám alatt érdemes felkapcsolni.

Ellenőrizze rendszeresen az abroncsnyomást

A túl alacsony abroncsnyomás nem csupán veszélyes és gyorsabban kopik tőle az abroncs, de az üzemanyag-fogyasztást is növeli. Ellenőrizd rendszeresen, hogy abroncsaid a megfelelelő értékre vannak-e fújva.

Használja az ECO üzemmódot

Az újabb autó típusok Eco üzemmódja segítségével gazdaságosabb autózhat, csökkentve üzemanyag-fogyasztását. Ebben az üzemmódban, az autó intelligens módon segíti elő a takarékosabb vezetést. 

Kapcsolja ki a légkondicionálót

A légkondi működtetése növeli az üzemanyag-fogyasztást. Csak akkor kapcsold be, amikor tényleg szükséged van rá. Ugyanez vonatkozik a digitális klímaberendezésekre, bár ezek kevesebb üzemanyagot fogyasztanak, mint a kézi szabályozású rendszerek.

Problémád akadt

az autóval?

Keress fel minket és mi megjavítjuk neked.

Fordulj hozzánk bizalommal!

Az oldalt említett platformokon elérsz minket.

7631 Pécs, Füzes dűlő 8/a

Rs autószervíz