Autószervíz

Motor szervíz, Futómű javítás, kipufogórendszer, klíma, fékrendszer javítás, hajtáslánc, autóvillamosság…

8 tipp, amitől ragyogni fog az autód!

Sokak szerint az autónk a második otthonunk: ha a nappalinkban rend és tisztaság uralkodik, a tiszta autó is alap az életünkben.

1. A hosszan tartó frissesség és illatok megtartása

A drága és hamar véget érő illatosítok helyett válassz olyan dolgokat, amelyek hosszú ideig megőrzik frissességüket. Ilyen a levendulazsák, vagy éppen a ruhás szerkényben használt illatosító párna. Ha ennél is kreatívabb lennél, akkor fogj egy textiltasakot és töltsd meg potpourrival. Nem csupán illatra még megjelenésre is elvarázsol.

2. A szellőzők tisztítása

Mielőtt kétségbeesett küzdelembe kezdenél, inkább vegyél magadhoz egy kanalat vagy villát és egy kisméretű törölközőt. A textilt tekerd az evőeszköz szárára, és máris könnyen el tudod tüntetni a lerakódott port és szennyeződéseket. Hasonló bevált módszer lehet a fogkefével történő tisztítás.

3. A tiszta autó origója a tiszta kárpit

Ezzel az egyszerű házi praktikával nem csupán az otthoni szőnyegeidet tudod tisztán tartani, hanem az autókárpitot is. A kellemetlen szagokat és baktériumokat egy kis szódabikarbóna segítségével könnyedén száműzheted az autóból. Helyezz egy kis mennyiséget a szőnyegekre és szövetekre, majd néhány perc elteltével porszívózd fel. Ezzel az egyszerű trükkel megkíméled az autót, és magadat is a felesleges kémiai anyagok használatától.

 

4. A csodatévő olívaolaj

Az olívaolaj számtalan pozitív egészségügyi hatása mellett az autó karbantartásában is nagy szerepet játszik. Egy dologra azonban feltétlenül figyelni kell: soha ne alkalmazd közvetlenül a kocsi felületein, mivel foltokat hagyhat. Tegyél néhány cseppet az olajból egy törlőrongyra, majd simítsd át az ajtókat, a műszerfalat és a bőrüléseket, az eredmény: csillogó, tiszta autó!

5. Koszmentes pohártartók

Újabb nehezen tisztítható felület az autóban a pohártartó-rekesz. A szennyeződéseket azonban egy zokni segítségével gyorsan elűzheted. Fogd meg kedvenc kávésbögrédet, húzz rá egy nélkülözhető zoknit, és könnyed, forgató mozdulatokkal takarítsd ki vele a pohártartót.

6. Párátlanítás könnyedén

Számos autós szenved a reggeleket megkeserítő párától. Egy apró trükkel azonban örökre búcsút inthetsz a feleslegesen képződő nedvességnek. Tarts meg néhány szilikagél csomagot (tudod, azok a kis zacskók, amiket például az eladásra váró táskákan helyeznek el), ezekből párat ragassz a műszerfalra, vagy tedd bele egy üvegbe – mindenképpen a szélvédő közelébe helyezd el. A gélben megtalálható alkotóelemek magukba szívják a nedvességét, megszabadítva a párás szélvédőtől.

7. Ragyogó szélvédők

A hosszútávon csillogó és foltmentes ablakokért nem is hinnéd, milyen keveset kell tenned. Ehhez csupán egy dologra van szükséged: baba törlőkendőre. A nedves kendőben található összetevőknek köszönhetően szinte minden szennyeződést nemes egyszerűséggel távolíthatsz el, és nem kell aggódnod a foltos, csíkos ablakok miatt sem.

 

8. Könnyen elérhető zsebkendők

A légkondi működtetése növeli az üzemanyag-fogyasztást. Csak akkor kapcsold be, amikor tényleg szükséged van rá. Ugyanez vonatkozik a digitális klímaberendezésekre, bár ezek kevesebb üzemanyagot fogyasztanak, mint a kézi szabályozású rendszerek.

Forrás, fotók: Brightside.me

Problémád akadt

az autóval?

Keress fel minket és mi megjavítjuk neked.

Fordulj hozzánk bizalommal!

Az oldalt említett platformokon elérsz minket.

7631 Pécs, Füzes dűlő 8/a

Rs autószervíz